Problemes

3. Com detectar els problemes

3.3. Procés d'esbós de la creació d'una proposta de valor :

• Problema : Observem que moltes webs reben atacs de hackers amb els que perden diners pel temps que triguen a recuperar la web .

• Solució : Sistema de seguretat extramegasuper amb encriptació de 256 bits basat en una tecnologia experimental de la nasa .

Proposta de valor ( beneficis ) : Garantim 100% la seguretat de la teva web perquè només et preocupis de vendre .

Tot i ser un mini esquema es pot entendre el procés de creació de la proposta de valor . Hem detectat que moltes webs pateixen d'atacs , amb el que durant x temps deixen d'estar operatives ( problema ) , amb això perden x diners per cada segon que la web no està en línia ( problema dolorós ) . Com que som un equip de tècnics magnífics som capaços de desenvolupar el sistema més avançat del mercat amb una tecnologia que només nosaltres coneixem ( la solució és francament bona , però al client no li interessa que l'encriptació sigui de 256 bits ni que es basi en una tecnologia brutal ) . La nostra proposta de valor seria quegarantizamos al client que no va a perdre més diners per atacs ja que el nostre sistema és 100% fiable . Això últim és el que de veritat li interessa al client : deixarà de perdre diners perquè el nostre sistema li protegirà . Com hem pogut veure la proposta de valor defineix que fa la nostra empresa pel client , com li podem solucionar un problema pel que estigui disposat a pagar . Tenint clar com creem el valor podem seguir amb la resta de blocs del nostre model de negoci , sempre afinant o redefinint els punts anteriors amb el nou coneixement que anem adquirint .