Imprimir el Libro CompletoImprimir el Libro Completo

La idea

La idea

Sitio: Institut Poblenou - Espai virtual
Curso: Seguiment Pla d'empresa
Libro: La idea
Imprimido por: Invitado
Día: jueves, 25 de abril de 2024, 01:39

1. D'on neixen les idees

L'ocurrència que et portarà a crear una nova empresa no ha de ser única. Si fos així, en el món hauria prou feines un grapat d'emprenedors . Alguns creadors d'empreses s'inspiren en les idees del passat i són capaços de rescatar conceptes o negocis que van tenir èxit un dia i avui , readaptats , signifiquen un èxit per a ells , altres confien trobar la propera gran idea a la volta de la cantonada , i busquen al voltant del que altres saben o fan. I fins i tot hi ha qui recorre al més desgavellat , sobre la base que no hi ha ocurrència absurda si s'acompanya l'extraordinària visió de l'emprenedor amb una gran capacitat per executar-la. Aquí està l'èxit . Això hauria ensenyar la importància de no tenir por del que puguin pensar els altres, per absurda que pugui semblar la teva idea . Molts emprenedors han triomfat malgrat que critiquen els seus projectes i els consideren irrealitzables . No has de témer al fracàs ni a la possibilitat d'explorar noves possibilitats.

Pot ser bo que comencis per la teva pròpia experiència . Allò en el que siguis millor que els altres constitueix una gran oportunitat de negoci . Pensa què és el que més et diverteix .

Segueix el teu instint i sé inconformista . La diferència amb el de tots els dies és un senyal de l'innovador que portes dins . Els que creuen en el seu instint són capaços de crear noves regles, d'anticipar i solucionar els problemes del futur .

Tingues en compte els teus hobbies . Formen part de tu , i són idees molt properes . Tria el que de veritat t'agrada fer i desenvolupa un projecte al voltant de les coses sobre les que no pots deixar de parlar tot el dia . L'entusiasme és un punt de partida , però has de tenir en compte que amb això no n'hi ha prou perquè el teu negoci sigui sostenible en el llarg termini.

No menyspreïs la possibilitat de convertir-te en "emprenedor usuari" , és a dir, aquell que crea un producte o servei per a si, perquè no el troba en un altre lloc. Aquesta experiència personal és una font d'inspiració valuosa per a noves idees que es tradueixen en projectes reals.

Un mètode eficaç és explorar les tendències que sorgeixen i triomfen en altres llocs i en cultures diferents. Adapta-les i implanta-les al teu mercat . El públic reacciona a canvis en l'estil de vida, els valors , la demografia o qualsevol altre fenomen . Això sí , per dissenyar nous productes i serveis i ser disruptiu , has de ser capaç d'aportar solucions creatives als problemes que es presenten en la vida quotidiana .

Canvia la teva manera de veure el món i deixa que la teva idea es transformi i evolucioni en contacte amb la gent . Acostuma't a treballar amb conceptes oposats i procura ser molt flexible quan es tracta d'implantar la teva idea . És bo que analitzis com reacciona el públic davant teu ocurrència, com respon i també com pot modificar les teves plantejaments

Has d'escoltar molt. Converteix-te en un emprenedor que es deixa aconsellar . Necessites aprendre i estar obert a noves idees que potser no coincideixin amb les teves opinions o fins i tot amb les teves expectatives.

Esbrina com altres han resolt els problemes que tu et planteges en el teu negoci . Estàs envoltat de gent que ha intentat solucionar dificultats idèntiques . Hi ha grans oportunitats per aprendre , i sempre hi ha una manera millor de resoldre un conflicte

Segueix els passos d'aquells que inverteixen en innovació i talent . Els que són considerats business angels influents que saben veure on són els negocis del futur suposen una font d'inspiració i informació inestimable sobre els sectors amb futur . És un termòmetre d'aquells projectes i idees que poden servir per crear una nova empresa.

Sol acceptar el fet que un emprenedor és el que descobreix nous sectors o inventa filons de negoci que ningú podia imaginar. Però has de tenir en compte que també hi ha creadors d'empreses que s'inspiren en les idees del passat i poden rescatar i readaptar conceptes o negocis que van tenir èxit un dia. També hi ha innovadors que són capaços d'activar sectors que estan en declivi o negocis obsolets que reviuen amb les seves idees renovades. Es pot parlar d '"un vell problema amb una nova solució". En moltes ocasions, una innovació substitueix a alguna cosa que al seu dia va ser innovador.

Tino Fernández, 07.07.2013 Expansión

2. La idea orgànica

IDEES ORGÀNIQUES per Startups

Abril de 2010

La millor manera de trobar idees per startups [ a ] és fer-se la pregunta : què vull que algú faci per mi?

Hi ha dos tipus d'idees per startups : les que creixen orgànicament a partir de la teva pròpia vida , i les que decideixes , des d'una distància , que seran necessàries per a algun tipus d'usuaris diferents a tu . Apple va ser del primer tipus . Apple va néixer perquè Steve Wozniak volia un ordinador . A diferència de la majoria de la gent que volia computadores, ell podia dissenyar una , així que ho va fer . I com moltes altres persones volien el mateix , Apple va poder vendre les suficients per tirar a caminar la companyia . Fins al dia d'avui, encara es basen en aquest principi . L'iPhone és el telèfon que Steve Jobs volia . [ 1 ]

La nostra pròpia startup , Viaweb , era del segon tipus . Vam fer programari per a la creació de botigues en línia . Nosaltres no necessitàvem aquest programa . No érem venedors directes . Quan vam començar ni tan sols sabíem que als nostres usuaris se'ls cridava " venedors directes " . Però érem relativament vells quan vam començar l'empresa ( jo tenia 30 anys i Robert Morris 29 ) , pel que havíem vist prou per saber que els usuaris necessitarien aquest tipus de programari . [ 2 ]

No hi ha una línia clara entre els dos tipus d'idees , però les startups més reeixides semblen estar més a prop del tipus d'Apple que del tipus de Viaweb . Quan Bill Gates estava escrivint per primera vegada aquest intèrpret BASIC per l'Altair , estava escrivint una cosa que ell usaria , igual que Larry i Sergey quan van escriure les primeres versions de Google .

Les idees orgàniques són generalment preferibles a les fabricades , però sobretot quan els fundadors són joves . Es necessita experiència per predir el que altres persones voldran . Les pitjors idees que veiem en I Combinator [ b ] són de joves fundadors fent coses que pensen que altres persones voldran .

Així que si vols començar una startup i no saps encara el que faràs , et convido a centrar inicialment en les idees orgàniques . Que falta o no funciona en la teva vida diària ? De vegades , si et fas aquesta simple pregunta , obtens respostes immediates . A Bill Gates va haver haver semblat evidentment malament que només es pogués programar en llenguatge de màquina en l'Altair .

Potser hagis de apartar de tu una mica per veure aquesta ineficiència , perquè tendeixes a acostumar-se a ella i donar-la per assegut . No obstant això , pots estar segur que hi és. Sempre hi ha grans idees esperant just davant dels nostres nassos . El 2004 era ridícul que els estudiants de llicenciatura de Harvard seguissin utilitzant un Facebook imprès en paper . [ c ] Sens dubte , aquest tipus de coses haurien d'haver estat en línia .

Hi ha idees així de òbvies per aquí ara . La raó per la qual les estàs ignorant és la mateixa raó per la que vas passar per alt la idea de crear Facebook el 2004 : les idees orgàniques per startups en general no semblen idees per startups en un primer moment . Ara sabem que Facebook va tenir molt èxit, però posa't de nou en 2004 . Posar en línia els perfils d'estudiants universitaris no hauria semblat molt una idea per startup . I, de fet , no va ser inicialment una idea startup . Quan Mark va parlar en un sopar de IC aquest hivern , va dir que no estava tractant d'iniciar una empresa quan va escriure la primera versió de Facebook . Era només un projecte . Igual que l' Apple I quan Woz va començar a treballar-hi . No va pensar que estava iniciant una empresa . Si aquests nois haguessin pensat que estaven començant empreses , podrien haver estat temptats a fer alguna cosa més "seriós" , i això hauria estat un error .

Així que si vols trobar idees orgàniques per startups , et convido a centrar més en la part de la idea i menys en la part de la startup . Simplement arregla les coses que semblen no funcionar , independentment de si el problema és prou important com per crear una empresa . Si segueixes aquesta línia , serà difícil no acabar fent alguna cosa de valor per a moltes persones , i quan ho facis , sorpresa , tens una empresa . [ 3 ]

No et desanimis si el que produeixes inicialment és una cosa que els altres consideren com una joguina . De fet , aquesta és un bon senyal . Aquest és probablement el motiu pel què tot món ha estat passant per alt la idea . Les primeres microordinadors van ser considerades com joguines . I els primers avions , i els primers automòbils . Avui dia , quan algú ve a nosaltres amb alguna cosa que li agrada als usuaris però que podem imaginar els trolls en els fòrums considerar-lo com una joguina , ens fa especialment propensos a invertir .

Encara si els fundadors joves es troben en desavantatge quan de trobar idees inventades es tracta , són la millor font per a les del tipus orgàniques , pel fet que estan a l'avantguarda de la tecnologia . Utilitzen els últims detalls . Acaben de decidir què fer servir , així que per què no haurien de fer-ho ? I pel fet que utilitzen l'últim , estan en condicions de poder descobrir valuosos tipus d'ineficiències primer.

No hi ha res més valuós que una necessitat insatisfeta que s'acaba de tornar solucionable . Si trobes alguna cosa que no funciona i el pots arreglar per a molta gent , has trobat una mina d'or . Igual que amb una mina d'or real , encara has de treballar dur per aconseguir treure l'or . Però almenys saps on està el camí , i aquesta és la part difícil .

 

 
notes

[ 1] Això suggereix una forma de predir àrees en què Apple va a ser feble : les coses que Steve Jobs no utilitza . Per exemple : dubto molt que li agradin els jocs .

[2] En retrospectiva , ens hauríem d'haver convertit en venedors directes . Si estiguéssim fent Viaweb de nou , obriria la nostra pròpia botiga en línia . Si ho haguéssim fet , hauríem entès molt millor als nostres usuaris . Convido a qualsevol que aquest iniciant una startup a convertir-se en un dels seus usuaris , independentment de si sembla poc natural .

[ 3 ] Possible excepció: És difícil competir directament amb el programari de codi obert . Pots crear coses per als programadors , però hi ha d'haver algun lloc que puguis cobrar .

Gràcies a Sam Altman , Trevor Blackwell , i Jessica Livingston per llegir esborranys d'aquest assaig .

 
 
Traduït de Organic Startup Idees per Paul Graham .

Notes del Traductor

[ a ] El terme startup defineix una empresa de recent creació orientada a la tecnologia . El mateix Paul Graham la defineix a la perfecció una mica més endavant : "Una empresa ha de ser més que petita i de recent creació per ser una startup . Ha milions de petites empreses als Estats Units , però només unes poques milers són startups . Per ser una startup , una companyia ha de ser un negoci de productes , no un negoci de serveis . El que no vol dir que ha de fer una cosa física , sinó que ha de tenir una cosa que ven a molta gent , en comptes de fer treballs a mida per a clients individuals . el treball sobre encàrrec no és escalable . per ser una startup has de ser la banda que ven un milió de còpies d'una cançó , no el grup que guanya diners tocant en casaments i Bar mitzvahs individuals . "

[ b ] Viaweb era una empresa que propocionaba programari i eines d'informes per construir i fer funcionar llocs de comerç electrònic a la web. El seu producte de comerç electrònic es va implementar inicialment en llenguatge Common Lisp .

[ c ] Col · loquialment es denominava Facebook ( llibre de cares ) a l'anuari escolar que solia lliurar als alumnes en finalitzar el cicle escolar .
 

 

Traduït de Organic Startup Idees per Paul Graham .