Imprimir el Libro CompletoImprimir el Libro Completo

Problemes

Aquí indicarem quins són els problemes que intentem resoldre amb la nostra proposta de valor

Sitio: Institut Poblenou - Espai virtual
Curso: Seguiment Pla d'empresa
Libro: Problemes
Imprimido por: Invitado
Día: jueves, 25 de abril de 2024, 13:04

1. Problemes

2. Exemple gràfic de la detecció dels problemes dels clients

3. Com detectar els problemes

Bàsicament la proposta de valor és pel que estem aquí , desenvolupar un producte / servei prou bo per solucionar els problemes dels nostres clients i satisfer les seves necessitats . I aquest és un punt clau , el fonamental que hem de fer és solucionar un problema el més " dolorós " possible per a l'usuari . Precisament la ment humana funciona bàsicament respecte a 2 principis : evitar el dolor i obtenir plaer , així que tot el que puguem fer per disminuir / eradicar un possible dolor als nostres usuaris , o maximitzar el seu plaer , serà benvingut .

Per tant per començar a treballar amb la nostra proposta de valor haurem de trobar un problema que valgui la pena solucionar , això és, aquell que encara no estigui " bé"

solucionat per l'oferta existent , puguem millorar les solucions existents o que encara no tingui solució , i recordant que com més dur sigui el problema més sòlida serà la nostra proposta de valor .

Per trobar un bon problema podem recórrer bàsicament a 2 fórmules :

1 . Detectar un problema que tinguem nosaltres i que si tinguéssim una solució seríem més feliços , més ràpids , més llestos , més ... el que sigui.

2 . Estudiar nínxols de mercat i detectar problemes que tenen en comú que no estan ben solucionat .

La primera fórmula és molt més fàcil , segur que cada dia o de tant en tant donem amb un problema per al qual no trobem un bon producte o servei , però podem trobar-nos que som els únics amb aquest problema , o no hi ha prou gent amb ell .
La segona opció és molt més complicada i requereix de més treball , però ja ens pot posar en la senda de la segona part del model de negoci : els segments de clients . Això tampoc garanteix res , però ja és un pas més en la direcció correcta . 

3.1. Trobar una solució al problema

Ara va la segona part . Ja tenim el problema localitzat ara és torn de trobar una solució per la qual el client estaria disposat a pagar . Depenent el tipus de problema i l'oferta de solucions existents podem necessitar :

• Una solució acceptable : si no hi ha producte / servei solucioni el problema ens pot ser suficient amb oferir una primera solució simplement acceptable . Més endavant ja anirem afinant i polint la solució quan coneguem més detalls del mercat .
• Una solució millor : si hi ha oferta ens hem de concentrar en millorar algun o diversos aspectes importants : disseny , rendiment , usabilitat ...

• Una solució més barata : si no ens veiem capaços de millorar l'oferta existent podem introduir una opció low cost . És l'opció més arriscada ja que la carrera del preu ens pot portar a la ruïna ràpidament si entren a competir grans organitzacions . 

3.2. El que de veritat importa al client : els beneficis

Un cop tinguem problema i solució esbossats , el més important no és fer un llistat de característiques de tots dos , sinó explicar com anem a solucionar el problema dels nostres futurs clients , això és, els beneficis que els aportem i el que ens diferencia de l'oferta existent . 

3.3. Procés d'esbós de la creació d'una proposta de valor :

• Problema : Observem que moltes webs reben atacs de hackers amb els que perden diners pel temps que triguen a recuperar la web .

• Solució : Sistema de seguretat extramegasuper amb encriptació de 256 bits basat en una tecnologia experimental de la nasa .

Proposta de valor ( beneficis ) : Garantim 100% la seguretat de la teva web perquè només et preocupis de vendre .

Tot i ser un mini esquema es pot entendre el procés de creació de la proposta de valor . Hem detectat que moltes webs pateixen d'atacs , amb el que durant x temps deixen d'estar operatives ( problema ) , amb això perden x diners per cada segon que la web no està en línia ( problema dolorós ) . Com que som un equip de tècnics magnífics som capaços de desenvolupar el sistema més avançat del mercat amb una tecnologia que només nosaltres coneixem ( la solució és francament bona , però al client no li interessa que l'encriptació sigui de 256 bits ni que es basi en una tecnologia brutal ) . La nostra proposta de valor seria quegarantizamos al client que no va a perdre més diners per atacs ja que el nostre sistema és 100% fiable . Això últim és el que de veritat li interessa al client : deixarà de perdre diners perquè el nostre sistema li protegirà . Com hem pogut veure la proposta de valor defineix que fa la nostra empresa pel client , com li podem solucionar un problema pel que estigui disposat a pagar . Tenint clar com creem el valor podem seguir amb la resta de blocs del nostre model de negoci , sempre afinant o redefinint els punts anteriors amb el nou coneixement que anem adquirint .