Model de negoci

  Model de negoci

 Segons se’ns ha explicat en el mòdul d’ EIE aquest curs, l’ èxit d’ una Startup està en buscar un model de negoci que funcioni.

El  Business Model  Lean Canvas és una eina que ens ha  ajudat a fer aquesta cerca, ja que hem pogut anar provant   els elements que faran possible la viabilitat del nostre  negoci. Així, vam pensar en el nostre segment de mercat  (EarlyAdopters) i  els problemes que aquests tenien i que nosaltres volíem solucionar . Una vegada esbrinat aquests punts, vam pensar en la nostra proposta de valor, és a dir, en allò que ens desmarcaria d’altres apps.

A continuació vam pensar per quin mitjà faríem arribar el nostre producte als nostres clients (canals)  i com  mesuraríem l’èxit de la nostra app (mètriques clau).

Ja sols quedava veure si els costos per dur-la a terme eren molt elevats, i  finalment, i el que definiria realment quin model de negoci escollir: quina seria la nostra font d’ingressos, és a dir, com guanyarem diners amb UtilSpeak.

 

Vam investigar per veure quines opcions teníem per a monetitzar la nostra app. Aquestes són les que vam tenir en compte per ser les que havien funcionat amb apps de molt d’èxit:

  

Aplicacions de descàrrega gratuïta  més  publicitat :

Ingressos mitjançant banners, és a dir, es generen ingressos mitjançant clics i impressió de banners publicitaris. Al final aquestes apps acaben sent de pagament ( la famosa Angrybirds free, per exemple). Es paga depenent del nombre de clics sobre els anuncis.

 Aplicacions de descàrrega gratuïta  més In -AppPurchases :  descàrrega gratis i pagament per subscripció.

La descàrrega de l'aplicació serà gratuïta però pagarem per subscriure'ns als continguts:  com el seu nom indica, es fa una compra des de dins de l’aplicació, l’ usuari, sense sortir de l’ aplicació, pot  realitzar el pagament  a canvi  de que la aplicació:

  • Habiliti unes determinades  funcionalitats
  • Ofereixi  continguts  digitals
  • Desactivi l’ aparició de publicitat
  •  

Per exemple, en aplicacions de mapes, mitjançant el pagament  in-apppurchase pots  agregar mapes de nous països. Aquesta forma de pagament  és cada cop més utlitzada combinada amb  la descàrrega gratuïta de l’ aplicació.

 

Aplicacions amb descàrrega de pagament :

Model de negoci basat en el pagament previ a la descàrrega: l’usuari ha de pagar abans de poder descarregar-se l’app.

Nosaltres  posem un preu a l'app  i els markets , després d'aplicar la seva comissió sobre vendes , ens liquiden periòdicament la nostra part dels ingressos per descàrregues . Aquest model de negoci se sol recolzar en una versió free de demora  (és a dir, les apps que primer són gratuïtes  i quan ja són conegudes passen a ser de pagament).

Fifa13  per exemple en AppStore 5,99 € i és un habitual en el top de vendes .

Nosaltres hem optat per aquest model de negoci combinat amb el cobrament per publicitat perquè creiem que el nostre públic objectiu està molt acostumat a pagar per tot allò que li pugui ser útil en el seu problema de comunicació.

També hem pensat que més endavant aquest model el combinarem amb el model “premium”, on el client paga més cara l’aplicació a mesura que anem introduint millores en l’app.

 

Última modificación: domingo, 14 de septiembre de 2014, 17:49