La idea

1. D'on neixen les idees

L'ocurrència que et portarà a crear una nova empresa no ha de ser única. Si fos així, en el món hauria prou feines un grapat d'emprenedors . Alguns creadors d'empreses s'inspiren en les idees del passat i són capaços de rescatar conceptes o negocis que van tenir èxit un dia i avui , readaptats , signifiquen un èxit per a ells , altres confien trobar la propera gran idea a la volta de la cantonada , i busquen al voltant del que altres saben o fan. I fins i tot hi ha qui recorre al més desgavellat , sobre la base que no hi ha ocurrència absurda si s'acompanya l'extraordinària visió de l'emprenedor amb una gran capacitat per executar-la. Aquí està l'èxit . Això hauria ensenyar la importància de no tenir por del que puguin pensar els altres, per absurda que pugui semblar la teva idea . Molts emprenedors han triomfat malgrat que critiquen els seus projectes i els consideren irrealitzables . No has de témer al fracàs ni a la possibilitat d'explorar noves possibilitats.

Pot ser bo que comencis per la teva pròpia experiència . Allò en el que siguis millor que els altres constitueix una gran oportunitat de negoci . Pensa què és el que més et diverteix .

Segueix el teu instint i sé inconformista . La diferència amb el de tots els dies és un senyal de l'innovador que portes dins . Els que creuen en el seu instint són capaços de crear noves regles, d'anticipar i solucionar els problemes del futur .

Tingues en compte els teus hobbies . Formen part de tu , i són idees molt properes . Tria el que de veritat t'agrada fer i desenvolupa un projecte al voltant de les coses sobre les que no pots deixar de parlar tot el dia . L'entusiasme és un punt de partida , però has de tenir en compte que amb això no n'hi ha prou perquè el teu negoci sigui sostenible en el llarg termini.

No menyspreïs la possibilitat de convertir-te en "emprenedor usuari" , és a dir, aquell que crea un producte o servei per a si, perquè no el troba en un altre lloc. Aquesta experiència personal és una font d'inspiració valuosa per a noves idees que es tradueixen en projectes reals.

Un mètode eficaç és explorar les tendències que sorgeixen i triomfen en altres llocs i en cultures diferents. Adapta-les i implanta-les al teu mercat . El públic reacciona a canvis en l'estil de vida, els valors , la demografia o qualsevol altre fenomen . Això sí , per dissenyar nous productes i serveis i ser disruptiu , has de ser capaç d'aportar solucions creatives als problemes que es presenten en la vida quotidiana .

Canvia la teva manera de veure el món i deixa que la teva idea es transformi i evolucioni en contacte amb la gent . Acostuma't a treballar amb conceptes oposats i procura ser molt flexible quan es tracta d'implantar la teva idea . És bo que analitzis com reacciona el públic davant teu ocurrència, com respon i també com pot modificar les teves plantejaments

Has d'escoltar molt. Converteix-te en un emprenedor que es deixa aconsellar . Necessites aprendre i estar obert a noves idees que potser no coincideixin amb les teves opinions o fins i tot amb les teves expectatives.

Esbrina com altres han resolt els problemes que tu et planteges en el teu negoci . Estàs envoltat de gent que ha intentat solucionar dificultats idèntiques . Hi ha grans oportunitats per aprendre , i sempre hi ha una manera millor de resoldre un conflicte

Segueix els passos d'aquells que inverteixen en innovació i talent . Els que són considerats business angels influents que saben veure on són els negocis del futur suposen una font d'inspiració i informació inestimable sobre els sectors amb futur . És un termòmetre d'aquells projectes i idees que poden servir per crear una nova empresa.

Sol acceptar el fet que un emprenedor és el que descobreix nous sectors o inventa filons de negoci que ningú podia imaginar. Però has de tenir en compte que també hi ha creadors d'empreses que s'inspiren en les idees del passat i poden rescatar i readaptar conceptes o negocis que van tenir èxit un dia. També hi ha innovadors que són capaços d'activar sectors que estan en declivi o negocis obsolets que reviuen amb les seves idees renovades. Es pot parlar d '"un vell problema amb una nova solució". En moltes ocasions, una innovació substitueix a alguna cosa que al seu dia va ser innovador.

Tino Fernández, 07.07.2013 Expansión