Segments de clients

3. Altres segmentacions de mercat

SEGMENTS DE MERCAT

Els clients són el centre de qualsevol model ; sense ells no hi ha compres , no hi ha ingressos i , per extensió , no hi ha negoci .
La millor manera de assegurar-te que ho aconseguiràs és que tinguis un perfil molt definit de qui són, què volen , on es mouen .... Com més petit i vertical sigui aquest nínxol , millor . Si, a més , pots trobar un segment que estigui desantentido , millor que millor . Tindràs una oferta guanyadora .

DE MENYS A MÉS

Centrar-te en un segment de mercat concret no et condemna a quedar sempre estancat en ell . Una vegada que sàpigues bé què és el millor que saps fer podràs créixer sense cometre errors que et facin perdre temps i diners . Però primer has de demostrar que ets bo fent alguna cosa.

Els grups de clients pertanyen a segments diferents si :

* Les seves necessitats requereixen i justifiquen una oferta diferent . * Requereixen un tipus de relació diferent.
* El seu índex de rendibilitat és molt diferent
* Estan disposats a pagar per diferents aspectes de l'oferta.

Hi ha diversos segments de mercat . A continuació es presenten alguns exemples :

MERCAT DE MASSES

Públic en general ( no es distingeixen segments ) . Ex : el sector de l'electrònica de consum .

NÍNXOL DE MERCAT

Segments específics i especialitzats . La proposta de valor, els canals de distribució i la relació amb els clients s'adapten als requisits específics d'una fracció de mercat . Ex: fabricants de peces de vehicles , que depenen dels principals fabricants de cotxes . 

MERCAT SEGMENTAT

Diversos segments de mercat amb necessitats i problemes lleugerament diferents . Hi ha vegades que són molt fluctuants , canviants . Targetes de crèdit en què el límit de crèdit és diferent segons el client , o el cas de Micro Precision Systems , una empresa especialitzada en solucions externes de fabricació i micromecánica que atén tres segments de mercat diferents : la indústria mèdica , la indústria rellotgera i el sector de l'automoció industrial , als quals ofereix una proposta de valor diferent .

MERCAT DIVERSIFICAT

L empresa atén a 2 segments que no estan relacionats i tenen problemes i necessitats molt diferents . Ex ; Amazon.com , que el 2006 va decidir diversificar el comerç al detall amb l'oferta de cloud computing , espai d'emmagatzematge en línia i ús del servidor a peticiónm Venda a l'engròs i venda al detall .

PLATAFORMES MULTILATERALS

Segments diferents però interdependents . Diaris gratuïts ( anunciants i lectors ) . Facebook, Google . Moltes vegades se subvenciona un dels dos segments .