El pla estratègic de l'empresa

3. Objectius

Els empresaris i les empreses s’han de fixar objectius, els quals haurien de ser la concreció en el temps, en l’espai i en la quantitat del que es pretén amb la missió.

En general, es pretén que els objectius siguin desitjables, factibles, quantificables, comprensibles, motivants i consensuats.

Els objectius s’estableixen de forma general per a l’organització, normalment a llarg termini, i també s’hauran de veure reflectits en objectius específics per a cada departament o àrea funcional, en aquest cas a curt i mitjà termini. Entre els objectius generals podem parlar de la supervivència o del creixement de l’empresa, de beneficis, rendibilitat, i d’altres.

Entre els específics podem parlar de facturació, nombre de clients, quota de mercat, nous punts de venda, llançament de nous productes, capacitat productiva, nivell d’estocs, nivell de devolucions i reclamacions, nivell d’endeutament, tresoreria, solvència, liquiditat, rotació de personal, absentisme, absència d’accidents laborals, entre altres.