Infraestructures i equips

2. Passos a seguir per saber quines tecnologies necessito

Si has respost bé la pregunta 1 d'aquest apartat, ja hauràs fet molt per saber quines tecnologies necessites. De fet, l'única manera de saber què necessites és coneixent per a què ho necessites.

Per tant:

Respon la pregunta: Què necessito per fer el primer pas? Per exemple, si has establert un contacte amb el client o el proveïdor, possiblement necessitis un telèfon o un ordinador i els seus programes de gestió.

Respon de nou la mateixa pregunta però per al segon pas i així successivament.

Una vegada tinguis les tecnologies necessàries per donar cada pas, agrupa-les seguint més o menys el següent raonament: en tots aquests passos he vist que necessito ordinadors; potser en tinc prou amb un ordinador o amb una sola llicència de software o amb un telèfon; o potser en necessitis més d'un.

Fes una llista del material necessari i el treball que se suposa que suportarà cadascun dels ?aparells? que hagis definit.

Acudeix al mercat: mira catàlegs de productes, busca a les pàgines de les empreses que fabriquen el que necessites (ordinadors, telèfons...), pregunta a la gent, acudeix a una botiga especialitzada per informar-te de les característiques dels productes.

Sense adonar-te'n, amb aquest treball de ?tafaneria? acabaràs tenint informació útil sobre preus i característiques dels ?aparells tecnològics? que hi ha al mercat. Ara et toca ajuntar aquesta informació de mercat amb la llista del material que has fet al número 5.

Només et falta trobar l'aparell més econòmic o amb millor relació qualitat/preu que puguis utilitzar per realitzar tota la feina necessària.