Promoció i posicionament SEO

        PROMOCIÓ

Primer de tot hem de definir la política de promoció, és a dir, quins objectius volem aconseguir amb  aquesta (que es conegui el nostre producte, que es coneguin  les característiques del producte ja que és  un producte molt nou, afavorir la compra compulsiva, crear una marca, conscienciar a la gent de que segueixi  certs hàbits saludables ( si es tracta d’una tenda d’alimentació o restaurant…)

Una vegada definits aquests objectius, tindrem que elegir, d’una banda, quins instruments  utilitzarem per a dur a terme aquesta política de promoció, com ara targetes de punts de socis, vals descomptes, promocions 2x1, packs de productes, comprar als clients els productes vells, com es fa en el Game,  i d’una altra, els Canals de comunicació, és a dir, els Canals que utilitzarem per publicita- nos, com ara Internet ( pàgina web, mailchimp (1),  estratègies de posicionament SEO (2) i SEM , enllaços a Xarxes socials en el nostre blog o pàgina web….).

_______________________________________________________________________

Ara explicaré en què consisteixen dues de les eines més utilitzades per  les empreses que comencen el seu negoci,  per a  arribar als seus potencials clients:

 

Mailchimp  (email marquèting)

És  el servei  líder de correu electrònic professional  i   ajuda a controlar tres factors clau: la llista de destinataris, la forma i contingut del missatge, i per últim l 'enviament i els  seus resultats.

Anem  a  treballar amb l 'objetiu de maximitzar l 'impacte de  les nostres campanyes de correu, incidint especialment en evitar ser catalogats com a spam i en incrementar l' índex  de lectura dels correus.  Aquest  no és fàcil de dur a terme sense l'ajut de productes  específics. Ara veurem  com ens  ajuda en aquesta  tasca el mailchimp.

Llista de destinataris


Per a  començar, MailChimp  ens  ofereix varies alternatives per a construir i mantenir tantes llistas de destinataris com vulguem. Podem importar els contactes que ja tinguem en  el nostre correu habitual, tant desde fitxers locals com desde serveis  en el  núvo tipus GoogleDocs, SalesForce…

A La llista se li poden afegir atributs per a poder fer enviaments segmentats  per criteris com l' edat, la ciudat, el gènere…

 Plantiles de correu


Es veritat  que es poden enviar correus eficaços utlizant  text pur i dur, però els correus i amb   imatges  son mucho más atractivos y transmiten una mayor sensación profesional. Bueno, esto último sólo es cierto si están gráficamente bien diseñados y técnicamente bien construidos. Si no somos profesionales o no hemos encargado ya una plantilla a una agencia, podemos usar alguna de las docenas que ofrece MailChimp. Todas cumplen ambos criterios básicos: diseño agradable y adaptado a la enorme diversidad de los lectores de correo.

Campanya  d’enviaments


Una vegada que tenim destinataris i plantilles és l'hora de crear missatges i enviar-los, això és el que MailChimp anomena campanyes i que consisteixen en seleccionar tots o part dels destinataris d' alguna de  las nostres llistes, elegir un plantilla, donarli contingut i programar  el seu  enviamnet inmediat o diferit. A partir de aquest

 moment, el monet  carter s' encarrega d'enviar tots els correus i  controlar les possibles devolucions, lectures… aportant valuosos informes per a conèixer l 'impacte de  les nostres campanyes.

 

 

Marquèting en buscadors:

http://ayuda.jimdo.com/seo/1-palabras-clave/

 

SEO, o posicionament natural: consisteix en elegir unes paraules clau  quan fem la pàgina web,  blog  o tenda online per a que puguin aparèixer en  buscadors com Google. S’han d’ introduir textos amb paraules  clau,  i pujar  contingut  rellevant. I  crear enllaços externs a  la teva web. A més a més, hauràs d’actualitzar  la teva  pàgina constantment. 

El primer pas és crear una llista amb les paraules clau o frases que utilitzen  els teus visitants o possibles clients per  a  trobar  la teva pàgina web en buscadors.

 

 

 

Quines  són les paraules que podrien  utilitzar els  teus possibles visitants al buscar una pàgina com la teva?

 

 

a. Identifica  les teves parales clau

Tormenta de idees

Primer anota totes les paraules o frases que et  venguin al  cap.

 

Exemples de paraules clau:

 *  El teu nom
 * Marca
 * Productes
 * Serveis
 * Ubicació
 * Adjectius 

 * Verbs

 * Idioma

Pàgina d’ un fotògraf: José Perez, José Perez fotografia, José Perez  fotògraf, fotògraf, fotògrafs, fotògraf de bodes, fotògrafo de bodes en  Barcelona, fotògrafo econòmico, fotògrafo professional, estudio de fotografia, estudi de fotografia en Barcelona, contractar fotògrafo per a bodes, etc.

Pàgina d’ una floristeria: floristeria, floristeria a domicili, floristeria por internet, flors, flors exòtiques, venda de flors per Internet, comprar flors online, demanar  flors online, roses…

...i  la llista no té fi. El truc està en trobar les parauless clau que utilitzen la mayoria dels  visitants per a trobar una pàgina web com la teva.

 

Fonts d’ inspiració

Google pot ajudar-te a trobar noves paraules clau per a  la teva  pàgina. Al introduir una paraula en el buscador apareixen algunes propostes automàticament. Aquesta funció pot  inspirar-te per a trobar noves paraules clau.

 

b. Selecciona las mejores palabras clave

Comença  seleccionant les 10 parauless clau principals per a la teva pàgina web. Després pots ir complementant la llista.

 

 

Comença per les paraules clau específiques

Quan escullis les paraules  clau principals , selecciona primer les paraules clau específiques ja que les paraules generals solen tenir un volum de cerca molt alt i per tant una alta competència en  poder tenir diferents significats.

 

 

Si tens una floristeria , no utilitzis sol " flors " ja que segurament la competència és molt alta i les combinacions amb que la gent busca " flors " són molt diferents , per a diferents finalitats i no necessàriament que busquin comprar flors a domicili a la teva ciutat . Millor tria com a paraula clau " Flors a domicili a Barcelona " .
 
Triant així teves paraules claus primer et posiciones per recerques específiques i amb el temps et podràs posicionar amb la paraula general o genèrica . exemples :
 
Exemple de paraules clau específiques ( recomanat )

 

  • Fotògraf per a bodes
  • Fotògrafo per a bodes en Barcelona
  • Floristeria en Sants  en Barcelona
  • Roses a domicili en Barcelona
  • Floristeria Mil Flors en Barcelona

 


Eines  externes recomendades

També existeixen eines per a buscar paraules clau. Aquestes eines ens donaran les combinacions que la gent realment busca amb més frequència així  com el volumen de búsqueda.  

Els  buscadors rastreen les metaetiquetes i  html (tags i metatags) de tu web per a determinar si  el seu  contingut  és rellevant. Per eaixò és tan important que introdueixis  en elles les paraules clau adients utilitzant  totes les eines a la teva  disposició.

 

 

Última modificación: lunes, 5 de mayo de 2014, 03:07